Inrijstellingen bestellen?

Inrijstellingen in vergelijking met conventionele palletstellingen bieden een interessante benadering van magazijnopslag die specifiek is ontworpen om ruimte te optimaliseren en toegang tot pallets te verbeteren. In dit artikel vergelijken we de twee systemen om een dieper inzicht te geven in hun voordelen en toepassingen.

Inrijstellingen, ook wel doorrolstellingen genoemd, zijn ideaal voor opslag van grote hoeveelheden van dezelfde SKU's. Ze maken gebruik van zwaartekracht om pallets te verplaatsen, waardoor de 'first in, first out' (FIFO) methode wordt gevolgd. Hierdoor kunnen bedrijven producten efficiënter beheren en veroudering van voorraden minimaliseren. In vergelijking met conventionele palletstellingen, waarbij elke pallet een eigen locatie heeft, besparen inrijstellingen ruimte, omdat pallets direct achter elkaar worden geplaatst, zonder gangpaden tussen de stellingen.

Conventionele palletstellingen bieden daarentegen een meer veelzijdige opslagoplossing. Ze zijn ideaal voor magazijnen waar producten met verschillende afmetingen en gewichten worden opgeslagen. Deze stellingen bieden gemakkelijke toegang tot individuele pallets en maken een 'last in, first out' (LIFO) benadering mogelijk. Hoewel ze meer ruimte in beslag nemen vanwege de gangpaden tussen de stellingen, zijn conventionele palletstellingen flexibeler en kunnen ze worden aangepast aan veranderende opslagbehoeften.

Kortom, de keuze tussen inrijstellingen en conventionele palletstellingen hangt af van de specifieke eisen en prioriteiten van een magazijn. Inrijstellingen zijn geweldig voor bedrijven met grote hoeveelheden van dezelfde producten, terwijl conventionele palletstellingen geschikt zijn voor diegenen die flexibiliteit en gemakkelijke toegang tot verschillende producten nodig hebben. Het is essentieel om de specifieke behoeften van uw magazijn te evalueren om de juiste keuze te maken en efficiënte opslagoplossingen te garanderen.

Inrijstellingen kenmerken

Een inrijstelling is een specifiek type palletstelling dat zich kenmerkt door enkele unieke eigenschappen. Allereerst maakt een inrijstelling gebruik van de 'first in, first out' (FIFO) opslagmethode, waardoor de oudste pallets als eerste worden verwijderd. Dit systeem is ideaal voor magazijnen met grote hoeveelheden van dezelfde producten, omdat het efficiënt gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Een ander kenmerk is de zwaartekrachtgestuurde palletbeweging, waarbij nieuwe pallets aan het ene uiteinde worden geplaatst en de oudere pallets automatisch naar voren rollen. Dit minimaliseert de behoefte aan gangpaden tussen de stellingen, wat resulteert in een ruimtebesparing van kostbare magazijnvloeroppervlakte.

De kenmerken van een inrijstelling samengevat

  • FIFO-opslagmethode: Inrijstellingen volgen de "first in, first out" methode, waarbij oudere pallets als eerste worden verwijderd.
  • Efficiënt voor homogene producten: Ideaal voor magazijnen met grote hoeveelheden van dezelfde producten.
  • Zwaartekrachtgestuurde palletbeweging: Nieuwe pallets worden aan het ene uiteinde geplaatst en oudere pallets rollen automatisch naar voren.
  • Ruimtebesparend: Minimaliseert de behoefte aan gangpaden tussen de stellingen, waardoor kostbare magazijnvloeroppervlakte wordt bespaard.

Basistypen inrijstellingen:

Afhankelijk van de taak zijn er twee basistypen inrijstellingen: 
Inrijstellingen kunnen worden gebruikt in de volgende opslagmethodes:
FIFO: Dit is First in-First out, bij FIFO worden de pallets er aan de voorzijde uitgehaald
LIFO: Dit is Last in-First out, bij LIFO worden de pallets er aan de achterzijde uitgehaald(doorrijsteling)

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »